Så väljer du rätt dörrmatta

En bra dörrmatta fångar upp smutsen från ytterskorna, håller golvet rent och förhindrar repor på golvet som kan tillkomma av grus och smuts. Den ger även ett mysigt intryck och en välkomnande känsla i hallen när du kommer hem efter en lång arbetsdag. En dörrmatta med mörka färger är att föredra eftersom ljusa färger oftast missfärgas av smuts från ytterskorna. Materialet på dörrmattorna brukar ha grov struktur som underlättar när du ska torka av smuts från skorna.

Dörrmattor både inomhus och utomhus

Är du ute efter en dörrmatta som du kan ha utanför dörren är det viktigt att materialet är slitstarkt så väder och vind inte påverkar livslängden. Ska matten placeras inomhus i hallen kan det vara praktiskt med en dörrmatta i absorberande material med en halkfri undersida som håller mattan på plats.

Hos Classic Collection hittar du ett stort sortiment av dörrmattor i olika mönster och färger. Alla våra dörrmattor är gjorda av det återvunna materialet Petyarn som liknar ull. Mattor av Petyarn klarar att ligga både inomhus och utomhus.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *